Kaip geriausia apšiltinti ne pirmąją dešimtį stovinčio rąstinio namo sienas ir perdangas? Daug kas gali patarinėti: polistiroliu, ekovata, mineraline vata… Mes ir mūsų Klientai patariame: poliuretano purškiamos putos – termoizoliacinė priemonė rąstiniams pastatams – Nr. 1.

Kai į mus kreipėsi savo namo sienų ir perdangų šiltinimu susirūpinęs Klientas, nuvykome apžiūrėti objekto. Įvertinus situaciją, tapo aišku: rąstinis namas toli gražu ne naujas, itin pralaidus šalčiui ir labai kenčiantis nuo pelėsio.

Mūsų komanda greitai rado išeitį: per dvi dienas apšiltinome laukinio rąstinio namo sienas 5 cm storio poliuretano putų sluoksniu. Taip užpildėme visus tarpus ir atviras ertmes, kurios paleisdavo vėjais didelę dalį šilumos energijos. Poliuretanu apšiltintos rąstinės sienos pačios laisvai „kvėpuoja“ ir šalina perteklinę drėgmę. Izoliavome ir ne pirmos jaunystės, pelyti linkusias perdangas. Ekologiškosios termoputos šiuo atveju pasitarnavo ir kaip puiki priemonė nuo pelėsių.

Džiaugiamės kokybiškai apšiltinę pastatą, išgelbėję jį nuo pelėsio ir suteikę daug ramybės namo šeimininkams: poliuretano eksploatacinis laikas net iki 10 kartų ilgesnis nei kitų apšiltinimui skirtų termo medžiagų. Mėgaukitės šiluma.